Sarmale cu frunza de varza
Ingrediente:
1 varza murata mai mare
1 kg carne amestec vita cu porc
1 morcov
1 ceapa
3 linguri de orez
500 grame de costita afumata
200 g bulion
sare,piper,cimbru,boia,foi de dafin,ulei
1 ou
Pregatim ingredientele:
Se spala bine varza si apoi se pregatesc frunzele de varza
Un mic secret:nu luati carnea tocata,eu iau jumatate de kg carne porc si jumatate de kg carne vita pe care o toc eu
Se taie ceapa marunt,morcovul se da prin razatoare
Se pune ceapa si morcovul la calit in cateva linguri de ulei si dupa ce se calesc acestea se adauga orezul si se lasa pana se umfla orezul(cateva minute)
Dupa ce s-au calit ingredientele acestea se pun peste carne apoi se mai adauga 1 ou,sare,boia,piper si o frunza de dafin faramitata si 2 linguri de bulion si se amestecafoarte bine
Asa trebuie sa arate frunzele de varza,dupa ce s-au indepartat nervurile de la frunze
Asa trebuie sa arate in final carnea dupa ce a fost amestecata cu celelalte ingrediente
Nervurile si surplusul de varza se toaca
Se pun sarmalele in oala:se unge oala cu ulei pe fund,se adauga un strat subtire de varza tocata si apoi se pun in ordine sarmalele
Asa se impaturesc sarmalele
dupa se s-au asezat sarmalele in ordine se pun cateva bucati de sunca afumata apoi se pune iar un strat de varza tocata
Se repeta procesul de asezare a sarmalelor pana se umple oala
Se umple oala cu apa pana la jumatate si se pun la aragaz timp de 1 ora si jumatate la foc mic
Apoi se adauga cateva linguri de bulion si se baga la cuptorul aragazului inca 1 ora la foc mic
Se spala bine varza si apoi se pregatesc frunzele de varza
Un mic secret:nu luati carnea tocata,eu iau jumatate de kg carne porc si jumatate de kg carne vita pe care o toc eu
Se taie ceapa marunt,morcovul se da prin razatoare
Se pune ceapa si morcovul la calit in cateva linguri de ulei si dupa ce se calesc acestea se adauga orezul si se lasa pana se umfla orezul(cateva minute)
Dupa ce s-au calit ingredientele acestea se pun peste carne apoi se mai adauga 1 ou,sare,boia,piper si o frunza de dafin faramitata si 2 linguri de bulion si se amestecafoarte bine
Asa trebuie sa arate frunzele de varza,dupa ce s-au indepartat nervurile de la frunze
Asa trebuie sa arate in final carnea dupa ce a fost amestecata cu celelalte ingrediente
Nervurile si surplusul de varza se toaca
Se pun sarmalele in oala:se unge oala cu ulei pe fund,se adauga un strat subtire de varza tocata si apoi se pun in ordine sarmalele
Asa se impaturesc sarmalele
dupa se s-au asezat sarmalele in ordine se pun cateva bucati de sunca afumata apoi se pune iar un strat de varza tocata
Se repeta procesul de asezare a sarmalelor pana se umple oala
Se umple oala cu apa pana la jumatate si se pun la aragaz timp de 1 ora si jumatate la foc mic
Apoi se adauga cateva linguri de bulion si se baga la cuptorul aragazului inca 1 ora la foc mic
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu