Scrumbie la gratar
In ziua de 1 Mai am facut cateva scrumbii la gratar!Au "inebunit vecinii"!
Ingrediente:
5 scrumbii
1 salata
4 ridichi
1 lamaie
1 legatura patrunjel
sare
piper
Se pregateste scrumbia:se curata de solzi,se scot matele,se cresteaza sira spinarii,se spala bine, se pune sare si piper si apoi se lasa 1 ora la frigider sa se scurga.
Se pregateste gratarul(gratarul trebuie sa fie incins foarte bine),apoi se adauga scrumbiile.Atentie la grasimea scrumbiilor.
Scrumbiile se fac foarte repede,din aceasta cauza trebuiesc intoarse pe gratar pe o parte si pe alta de mai multe ori si cu grija sa nu se rupa
Trebuiesc lasate pe o parte pana cand acestea se dezlipesc foarte repede fara sa se rupa
Se pune pe un platou o frunza de salata spalata bine,apoi se adauga scrumbia,se feliaza 2 ridichi,sepun 2 felii de lamaie si se mananca cu nelipsita mamaliga
Pestele e foarte gras si din aceasta cauza trebuie sa-l mancati cu grija.Deasupra pestelui se poate stoarce o lamaie,depinde de gustul fiecaruia
marfa!!!
RăspundețiȘtergerece pofta mi-a facut