Pagini
Masac
27 aug. 2010
Ardei copti la borcan
Ardei capia copti la borcan
ingrediente:
2 kg ardei capia
1 lingura sare
2 linguri zahar
250 ml otet
250 ml ulei
500 ml apa
6 catei usturoi
din aceste ingrediente rezulta 2 borcane de 800 grame cu ardei capia
mod de preparare:
Se spala ardei capia foarte bine,apoi se sterg si se pun pe o plita la copt,Acestia trebuiesc rotiti pe toate partile pentru a se coace uniform
Dupa ce s-au copt acestia se curata de pielita si se pun la scurs pe un fund de lemn timp de 1 ora
Intre timp pregatim saramura:se pune intr-o oala uleiul,otetul,apa,sarea si zaharul si se da in clocot,Separat curatam cei 6 catei de usturoi
dupa ce s-au scurs ardeii acestia sunt introdusi in borcane,adaugam si cate 3 catei de usturoi/borcan si peste acestia se toarna saramura
Se fixeaza capacele la borcane foarte bine
Asa arata produsul finit:
Tips:dupa ce curatam ardei sa nu-i spalati,deoarece le ia din dulceata
eu am bagat ardei capia cu tot cu codite pentru a avea o imagine mai frumoasa
In serile de iarna cu putina fasole!!!!!!!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu