Tort cu 3 creme
Ingrediente
Blat:
6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt
Creme:
1 plic crema de lamaie 1 plic glazura tort
1 plic crema caramel de cacao
1 plic crema vanilie 1 litru lapte
Sirop:
esenta de rom
2 pliculete zahar vanilat
150 ml apa
Ornamente:
60 ml apa
70 gr zahar pudra
180 gr lapte praf
1 lingurita miere de albine
2-3 picaturi de ulei
coloranti alimentari(rosu,galben,albastru)
INGREDIENTE:
PREPARARE BLAT
Se separa galbenusurile de albus
Peste galbenus se adauga zaharul si treptat cate o lingurita de apa pana ajungem la cele 10.Se amesteca foarte bine
e
Intr-o cratita separat se amesteca faina cu praful de copt
Amestecul de faina se adauga treptat la galbenusurile de oua si se amesteca
Dupa ce s-a amestecat foarte bine se adauga si albusurile batute spuma,amestecandu-se in continuare
Asa trebuie sa arate compozitia finala de balat
Se unge forma de tort cu ulei
Se tapeteaza cu faina
Se adauga compozitia,se baga la cuptor si se lasa 40 de minute la foc potrivit
PREPARARE SIROP
Se pune 150 ml apa intr-o cratita,se adauga esenta de rom si 2 plicuri de zahar vanilat si se da in clocot.Apoi se lasa sa se raceasca
PREPARAREA CREMELOR
Acestea se prepara comform instructiunilor de pe plic
Cele 3 creme:de lamaie,carame si vanilie
Blatul copt,se lasa sa se raceasca apoi cu un cutit se feliaza in 3
Prepararea ornamentelor
Se pune apa intr-o cratita,se adauga zaharul pudra si se pune la fiert 3-4 minute.Apoi se ia de pe foc se adauga 1 lingurita de miere de albine si 3 picaturi de ulei.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce am feliat blatul,se insiropeaza
Se adauga prima data crema de lamaie
Apoi crema de caramel
Crema de vanilie
Se adauga glazura de ciocolata
Dupa ce s-a racit siropul format pentru ornament,incepe sa se adauge treptat laptele praf ,apoi se imparte continutul si se coloreaza
Incepem realizarea florilor
Acesta e produsul finit!!!
VA UREZ POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu