Ingrediente:
1 kg carne de pui tocata
1 morcov
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
sare
delikat-1 lingura
cimbru-jumatate de lingurita
busuioc-jumatate de lingurita
piper macinat-jumatate de lingurita
-5 boabe piper
orez-1 ceasca
bulion-4 linguri
2 cepe mai mici
ulei 2 linguri
1 ou
2 rosii
Se scot cotoarele ardeilor,se spala foarte bine si se lasa la scurs
Intre timp punem ceasca de orez in putina apa la fiert,adaugam si putina sare.Atentie orezul se fierbe pe jumatate nu de tot.Tocam ceapa,dam pe razatoarea mica morcovul,tocam mararul si patrunjelul
Umplutura se compune din:se pune carnea tocata intr-un castron apoi se adauga,orezul fiert,ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare.Dupa care se adauga un ou,1 lingura bulion,1 lingura vegeta,cimbru,busuioc,piper,sare si se amesteca foarte bine
Se incarca ardeii cu umplutura realizata si in locul coditelor se realizeaza cateva dopuri din rosie.Se aseaza ardeii in cratita,se pune apa ca sa-i acopere,se mai adauga 5 boabe de piper,3 linguri de bulion,1 lingura de ulei,Peste ardei se pune o farfurie pentru ai tine presati apoi se baga in cuptor timp de 1 ora si jumatate
Acesta este rezultatul final!!!Se poate manca cu mamaliguta calda ,smantana sau ardei iute!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu