Masac

Fotografia mea
braila, Romania
pescuit,pasiunea vietii mele!!!

15 ian. 2012

Prajitura Tavalita cu nuca de cocos

Ingrediente:
Blat:
4 oua
4 linguri ulei
200 gr zahar
200 gr faina
1/2 plic praf copt

Glazura:
200 gr zahar
200 gr margarina
100 ml lapte
esenta rom
2 linguri cacao
200 gr nuca cocos

 Se separa albusurile de galbenusuri.


 Batem albusurile spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul.


 Se adauga treptat galbenusurile si se amesteca foarte bine


 Adaugam uleiul si faina ametecata cu praful de copt amestecand cu o lingura peste cap.



 Punem compozitia intr-o tava si se baga la cuptorul preincalzit timp de 25 minute la foc potrivit.


 Cand este copt il scoatem,il lasam sa se raceasca si il taiem cubulete.


 Preparam glazura:
 Amestecam zaharul cu laptele,margarina si cacao.Punem pe foc si lasam pana se topeste zaharul dupa care stingem focul.


Adaugam o lingurita de rom apoi lasam sa se raceasca putin


Luam un cub de blat il bagam in glazura apoi il trecem prin nuca de cocos.


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu