Masac

Fotografia mea
braila, Romania
pescuit,pasiunea vietii mele!!!

1 mai 2010

Scumbie la gratar

Scrumbie la gratar


In ziua de 1 Mai am facut cateva scrumbii la gratar!Au "inebunit vecinii"!

Ingrediente:
5 scrumbii
1 salata
4 ridichi
1 lamaie
1 legatura patrunjel
sare
piper







Se pregateste scrumbia:se curata de solzi,se scot matele,se cresteaza sira spinarii,se spala bine, se pune sare si piper si apoi se lasa 1 ora la frigider sa se scurga.


Se pregateste gratarul(gratarul trebuie sa fie incins foarte bine),apoi se adauga scrumbiile.Atentie la grasimea scrumbiilor.


Scrumbiile se fac foarte repede,din aceasta cauza trebuiesc intoarse pe gratar pe o parte si pe alta de mai multe ori si cu grija sa nu se rupa


Trebuiesc lasate pe o parte pana cand acestea se dezlipesc foarte repede fara sa se rupa

Se pune pe un platou o frunza de salata spalata bine,apoi se adauga scrumbia,se feliaza 2 ridichi,sepun 2 felii de lamaie si se mananca cu nelipsita mamaliga

Pestele e foarte gras si din aceasta cauza trebuie sa-l mancati cu grija.Deasupra pestelui se poate stoarce o lamaie,depinde de gustul fiecaruia

Un comentariu: