Masac

Fotografia mea
braila, Romania
pescuit,pasiunea vietii mele!!!

11 feb. 2012

Tort Egiptean

 Tort Egiptean

Ingrediente foi blat:
2 albusuri
2 linguri zahar
1/2 lingura faina
40 de grame alune(nuci) macinate fin

Ingrediente crema 1:
6 galbenusuri
6 linguri zahar
340 ml lapte
2 linguri amidon sau faina
170 g unt nesarat
esenta de vanilie

Ingrediente crema 2:
200 ml frisca
150 g zahar
120 g alune sau nuca zdrobite in bucatele mici

Facem foile:

F

Batem albusurile spuma:











Adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste:


Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri.











 Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumos foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute.











Se coc astfel 3 sau 4 foi(eu am facut 3 foi)

Incepem sa facem crema nr.1:
Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat.Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul il amestecam intr-un castron doar cat sa se “dezmorteasca” si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.

























Crema nr 2:
Pentru a 2-a crema topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim

















 Alunele le punem intr-o punga si le zdrobim in bucatele mici


Se amesteca zaharul zdrobit,alunele zdrobite si frisca :



 Asamblarea tortului:
Pe un platou se pune prima foaie de blat,apoi intindem crema nr.1,apoi crema nr 2




Acesta e produsul final!!!
Are un gust foarte bun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu